Gospodarz Gospodarstwa Agroturystycznego Gajówka Sajczyce jest zapalonym myśliwym oraz doskonałym kucharzem. Dzięki temu jesteśmy w stanie zaoferować Gościom agroturystyki wykwintne dania kuchni polskiej, w tym na specjalne zamówienie również z dziczyzny, oraz nasze regionalne specjały.
Nasz kucharz zawsze przygotowuje potrawy ze świeżych produktów pochodzących z ekologicznych upraw lub ogródków i pól okolicznych gospodarstw wiejskich. Dysponujemy własną wędzarnią, w której przygotowujemy wędliny podawane na stół. Dokładamy wszelkiej staranności w przygotowaniu posiłków, aby sprostać wymaganiom podniebienia naszych gości, a także by spełniać ich wyrafinowane życzenia kulinarne.
Koneserom swojskich wyrobów oferujemy możliwość nabycia produktów z dziczyzny, swojskich wędlin wędzonych w naszej wędzarni, miodu z pasieki Gospodarza oraz innych produktów spożywczych pochodzących z sąsiedzkich gospodarstw rolniczych.
Niebywałą atrakcją jest możliwość zorganizowania wędzenia własnych wędlin wraz z Gospodarzem w wędzarni na terenie Gajówki Sajczyce. Po wcześniejszym uzgodnieniu Gospodarz organizuje niezbędne produkty, a Goście biorą czynny udział w przygotowywaniu wędlin oraz wędzeniu własnoręcznie przygotowanych kiełbas lub szynek!
Serdecznie zapraszamy!